https://www.youtube.com/watch?v=HAliu_MdEl0&t=35s

Kokk / servitør

Ta en tur inn på kjøkkenet

Hvordan bli kokk / servitør?

Kokk

Som kokk må du like å lage mat, ha estetisk sans, god personlig hygiene og være kreativ, økonomisk og nøyaktig. I tillegg til å forberede og tilberede måltider, må kokken kunne føre regnskap for å beregne og bestille råvarer. God fysisk form og evne til å holde høyt tempo er nødvendig for å lykkes.

Med fagbrev kan du avansere fra kokk til 1. kokk. Det finnes også en mengde påbygningskurs/-skoler innen ledelse og økonomi både i Norge og utlandet. Med videre utdanning kan du avansere til kjøkkensjef og videre til hotellsjef.

Servitør

En servitør skal sørge for at gjestene er fornøyde og får god service. Servitøren tar imot bestillinger, serverer, svarer på spørsmål om bl.a. meny og drikkevarer og rydder og dekker på.
Med fagbrev kan du avansere fra servitør til hovmester. Det finnes også en mengde påbygningskurs/-skoler innen ledelse og økonomi i Norge og utlandet.

Med videre utdanning kan du avansere til restaurantsjef, og videre til hotellsjef.

Lyst til å jobbe som kokk eller servitør? Søk MKS idag

SØKNADSFRIST FOR LÆREPLASS I FAGENE MATROS, MOTORMANN, KOKK, SERVITØR OG MARITIM ELEKTRIKER:

1. FEBRUAR

Hopp i havet.

 Søk på MKS idag!