Lærling

Søke om læreplass
Fag
Praktisk informasjon

OLKWEB
Som lærling i regi av MKS må du bruke programmet OLKWEB for å dokumentere din opplæring. For å komme inn på OLKWEB må gå til www.olkweb.no/mks. Har du ikke mottatt brukernavn må du ta kontakt med MKS. Det første du må gjøre når du har logget deg på, er å sjekke at opplysningene på profilen din stemmer. Husk at all korrespondanse mellom deg og MKS vil foregå elektronisk eller via SMS, så både mailadressen din og mobilnummer må være riktig.

Opplæringsboka
Opplæringsboka ligger på din profil på OLKWEB. I løpet av læretiden skal alle oppgavene være besvart, dokumentert og godkjent av din opplæringsansvarlige, husk at dette også gjelder de praktiske oppgavene. Det er derfor viktig at du lager deg gode rutiner for hvordan du skal jobbe med opplæringsboka.

Lærlingenes side

 Å VÆRE LÆRLING HOS BASTØ FOSEN er veldig undervurdert, sier matroslærling Anne Marie T. Thygersen, som trives veldig godt i rederiet. Hun forteller videre:

Du kommer lett inn i de forskjellige oppgavene som gjøres om bord etter som de blir gjort veldig ofte, og man lærer at effektivitet har mye å si. De jeg jobber sammen med er kjempehyggelige og har mye erfaring. Selv om jeg er lærling er de veldig opptatt av at alle er like og at alle skal dele på oppgavene. Jeg får prøve alt, og jeg må ikke gjøre noe jeg ikke føler jeg selv kan håndtere. Samholdet om bord er kjempebra og man stiller opp for hverandre. Jeg føler meg veldig heldig som får være lærling hos Bastø Fosen, og ser frem til å jobbe her fram til 2016.