Kokkelærlinger med 2. plass i Norges Cup - hedret om bord

Publisert: 10.08.15

 

 

MKS har fått tilgang til denne hyggelige artikkelen fra Color Lines intranet:

I hard konkurranse med Norges beste kokkelærlinger dro kokkelærlingene fra Color Fantasy, Marius Frostad (19) og Marie Strand (19), i havn en mesterlig 2. plass i Norges Cup tidligere i år. Av 20 lag var det kun 6 som gikk til finalen. Våre to stjerneskudd var de eneste fra Østlandet som kom seg videre fra semifinalen. De slo bl.a. ut lærlingene fra gourmetrestaurantene Strand Restaurant og Arakataka. I da...g ble det gjort stas på de to, og deres dyktige lagleder, om bord på Color Fantasy.

Utdelingen av hedersbevisningene ble gjort av Billy Sandnes, informasjons- og rekrutteringsleder hos Maritimt Kompetansesenter. Til stede var også kaptein Istvan Emil Szilagyi og kjøkkensjef Morten Halseth.

– Vi er utrolig stolte over det dere har gjort. Konkurransen bekrefter hvor bra opplæring de får om bord, sier Billy Sandnes. Lærlingplassene på Color Line er svært populære, vi kan velge fra øverste hylle. 10 lærlinger gikk opp til fagbrevet, 7 av dem fikk beste karakter.

Lagleder Marius Magnesen, som til daglig er kokk i gourmetrestauranten, er svært stolt av sine elever. – Det har vært en fornøyelse å jobbe med dem – de har vært eksepsjonelle. Det er lærlinger som kan faget sitt og har lyst til å lære.

Lærlingene selv er ikke tvil om at Color Line er en gullplass for lærlinger. – Vi får jobbe overalt, i gourmetrestauranten, à la carte restauranten, buffeten, produksjonen og i bakeriet. Vi får veldig god breddekunnskap. Det er rett og slett veldig gøy å jobbe om bord!

Tilbake